• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Afgekeurde uitkeringstrekker uit Nederland die illegaal werkt in Suriname wordt gechanteerd door neef

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE – Een man die in Nederland werkzaam was maar wegens medische klachten volledig is afgekeurd en op basis daarvan een Nederlandse overheidsuitkering ontvangt, wordt gechanteerd door zijn neef.

De Suri- Nederlander woont al enige tijd in Paramaribo, Suriname, en ontvangt maandelijks uitkeringsgelden: de inkomensvoorziening volledig arbeidsongeschikten (IVA).

De instantie in Nederland, het UWV, keert een bedrag in euro’s uit aan de man, ervan uitgaande dat hij niet in staat is om te werken vanwege zijn gezondheidsklachten.

Hij is 100 procent afgekeurd.

GFC Nieuws verneemt echter dat hij zeer actief is binnen het bouwaannemerswerk en zelf regelmatig samen met zijn team bouwvakkers huizen bouwt en verbouwt in Paramaribo, Wanica en in andere delen van het land.

Er zou helemaal geen sprake zijn van dusdanige gezondheidsklachten die belemmerend zijn om te kunnen werken.

Hij zou los van uitkeringsgelden uit Nederland, additioneel een dik belegde boterham verdienen en dat niet hebben doorgegeven aan de uitkeringsinstantie.

De neef dreigt het fraudegeval door te geven aan het UWV tenzij hij ook een deel van het uitkeringsgeld ontvangt.

Een vrouw die tot vorige week een liefdesrelatie had met de neef heeft de kwestie kennelijk als wraakactie naar buiten gebracht en is voornemens de instantie zelf op de hoogte te stellen.

Zij beweert dat de neven een onderlinge deal hadden gesloten. Haar ex- vriend kreeg een deel van het uitkeringsgeld en moest in ruil daarvoor de fraude niet aangeven.

Foto ter illustratie.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie