• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ACHAIBERSING REIST AF NAAR DE US VOOR BESPREKINGEN IMF, IDB EN VOOR POTENTIËLE INVESTEERDERS VOOR ONZE OLIE SECTOR

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto compilatie: Armand Agaibersing en Anand Jagessar

LIJVIG PROGRAMMA MINISTER ACHAIBERSING TIJDENS WERKBEZOEK AMERIKA

Daar zal hij een aantal belangrijke werkgesprekken voeren, onder meer met IMF en de IDB. Hij ontmoet er samen met minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken die eerder vertrok. Karel Eckhorst en Anand Jagessar reizen mee, die respectievelijk de hoofdonderhandelaar met het Internationale Monetair Fonds (IMF) en de waarnemend CEO van Staatsolie zijn.

De minister zal praten met officiële instanties zoals het IMF, de Wereldbank en de International Development Bank (IDB). Ook voert hij gesprekken met overheidsinstanties en potentiële investeerders voor onze oliesector.

Alhoewel de minister vanwege de Covid-19 pandemie het liefst niet zou willen reizen, beseft hij het grote belang van deze trip voor Suriname. “Het is allemaal voor Suriname”, zegt de minister.

Ondersteuning IMF

De gesprekken met het IMF vorderen, zegt de bewindsman. Hij geeft aan dat Suriname op het punt staat om zeer binnenkort het Staff Level Agreement te tekenen met het fonds. Nadat het IMF het Surinaams programma, het Herstelplan, heeft goedgekeurd, zal Suriname betalingsbalanssteun krijgen. 

De Centrale bank van Suriname (CBvS) zal hiermee een betere dekking hebben voor de internationale reserves (valuta). De doorsnee burger zal dit merken aan de broodnodige rust op de valutamarkt. 

Deze steun is gebonden aan strenge voorwaarden, die moeten garanderen dat Suriname in staat zal zijn om de lening bij het IMF terug te kunnen betalen. Naast de ondersteuning van het IMF zal Suriname bij de IDB en Wereldbank aankloppen voor budgetondersteuning.

PERSBERICHT| MINISTERIE VAN FINANCIEN

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie