• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ABOP KIEST NIET VOOR BELFORT ALS NIEUWE FRACTIELEIDER

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Foto compilatie: Ronnie Brunswijk en Edward Belfort

Het is vrijwel uitgesloten dat Edward Belfort de nieuwe fractieleider van de ABOP in De Nationale Assemblee (DNA) wordt.

Hij is vanwege zijn ervaring de beste persoon om deze rol te vervullen, nu Dinotha Vorswijk overstapt naar de regering om minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GGB) te worden.

Alle andere parlementariërs van de ABOP zijn nieuwkomers, en lijkt het van vanzelfsprekend dat Belfort de beste kandidaat is om fractieleider te worden. Volgens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, tevens vicepresident van het land, zal dit niet gebeuren. Belfort zal ook deze keer worden overgeslagen om een voorhoede rol te vervullen binnen de coalitie en de regering van het Kabinet Santokhi-Brunswijk. “In ieder geval niet”, bevestigt Brunswijk op vragen van journalisten.

Brunswijk wil niet ingaan op de redenen waarom Belfort geen geschikte kandidaat is om als fractieleider van de ABOP te dienen. Duidelijk is wel dat Brunswijk niet enthousiast is over het idee. “Ik heb je al gezegd, in ieder geval niet. Dus ik wil daarover geen enkele andere mening geven.”

Het is geen geheim dat Belfort als een eiland binnen de coalitiefractie functioneert. Hij levert ongezouten kritiek op het beleid van de regering, en is opvallend hard als het om president Chan Santokhi gaat. Zijn standpunten wijken sterk af van de andere coalitieleden, en staan vaak ook haaks tegenover die van zij eigen fractie, die hem al te vaak met de nek aankijkt vanwege zijn kritische houding jegens de regering. Volgens Brunswijk zal nog bepaald worden wie de nieuwe fractieleider van de ABOP wordt; Belfort valt sowieso buiten de boot.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie