• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ABDOEL WIJST SANTOKHI AAN ALS VEROORZAKER ARMOEDE IN SURINAME

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Voorlezen

Gewezen fractieleider van de NDP in De Nationale Assemblee (DNA), Amzad Abdoel, doet weer van zich spreken.

Hij maakt de regering uit voor het verkondigen van leugens met betrekking tot de financiële huidhouding van de staat. De coalitiepartijen hebben volgens hem ook gelogen dat niet het volk, maar de regering zal inleveren om de economische problemen in het land op te lossen. Ongeveer 76,94% van de totale ontvangsten zullen volgens Abdoel direct en indirect uit de zakken van het volk worden geklopt.

“Door deze belastingmaatregelen zijn de prijzen gestegen; door de fiscale maatregelen van de overheid is de koopkracht sterk achteruit; bedrijven hebben hun deuren gesloten; bijna alle overheidsdiensten zijn vercommercialiseerd; de werkloosheid is behoorlijk gestegen; de armoede schrikbarende vormen aanneemt in het land”, zegt de ex-parlementariër.

Hij merkt op dat de huidige regering binnenkort precies 15 maanden aan de macht is, ruim 25% van haar regeertermijn. Van de gedane verkiezingsbeloftes is niet veel meer overgebleven. “Integendeel is de kwaliteit van het leven van de burger enorm achteruitgegaan, terwijl de prijzen van goud en olie op piekhoogte zijn en de inkomsten uit de sectoren het hoogst zijn de afgelopen 10 jaren.”

Abdoel is de mening toegedaan dat president Chandrikapersad Santokhi het land niet kan besturen. “Meneer de president, i no man set’en. I no set’en, want a volk e pina en a volk e pina wreed.”

UNITEDNEWS

Lees ook: Abdoel-begrijpt-druk-op-de-wisselkoers-niet

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie