• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Aanpak menstruatiearmoede door verkoop voor de deur van EZ

| dagblad suriname | Door: Redactie

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) bindt de strijd aan met menstruatiearmoede.

Menstruatiearmoede is een wereldwijd fenomeen waarbij vrouwen beperkte toegang hebben tot middelen om comfortabel door hun menstruatieperiode te gaan. Het ministerie heeft in dit kader een bewustwordingsactiviteit voor consumenten georganiseerd. Op het voorterrein van het ministerie werd men vrijdag 5 augustus in de gelegenheid gesteld, betaalbare producten te betrekken bij importeurs.

“We weten dat men duurdere merken linkt aan betere kwaliteit, maar volgens de beschrijvingen zien we dat de goedkopere even goed kunnen zijn”, zei minister Rishma Kuldipsingh van EZ. De bewindsvrouwe spreekt van een geslaagde pilot en is van plan soortgelijke activiteiten uit te breiden naar de districten. 

Verder is vanuit het ministerie ook een donatie gedaan aan de Stichting Single Mother Project Suriname. Deze stichting houdt zich bezig het bestrijden van menstruatiearmoede door producten te doneren aan scholen, alleenstaande moeders en andere organisaties. De minister benadrukte, dat het geld hiervoor niet uit het budget van het ministerie komt, maar dat het de opbrengst is van een gezamenlijke actie van het personeel. 

Judith Faerber, voorzitter van de stichting, juicht het initiatief om menstruatiearmoede te bestrijden toe. Ze ziet graag dat er hulp komt voor diegenen die de producten zelfs niet voor groothandelprijzen kunnen aanschaffen.

“Wanneer vrouwen moeten kiezen tussen de aanschaf van voedsel voor het gezin en menstruatie producten kiest men minder snel voor het laatste. Vrouwen en meisjes zonder menstruatie producten zijn minder geneigd de school of werkplek te bezoeken. Daarom is het belangrijk deze groep te ondersteunen”, aldus Faerber.

| dagblad suriname | Door: Redactie