• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Aanhouding verdachte tijdens roadblock door politie Regio West brengtklaarheid in aantal diefstallen en andere strafbare feiten; vier kompaneneveneens aangehouden

| KPS | Door: Redactie

De autobestuurder R.R. is in de vroege ochtend van donderdag 22 septembertijdens een roadblock door de politie van Regio West aan de Ir.Attaoelahweg in hetdistrict Nickerie aangehouden.Tijdens controle in het voertuig werd aangetroffen en in beslag genomen één (1)bruingevachte kalf.

Ook het voertuig dat de verdachte bestuurde, bleekgedemonteerd te zijn, waardoor deze en een mobiele telefoon die R.R. bij zich hadeveneens hangende het onderzoek in beslag zijn genomen.R.R. legde een volmondige bekentenis af, waarbij is gebleken dat hij in opdrachtvan A.D. alias “Biga” het kalf heeft opgehaald te Wageningen ter hoogte van deTW-brug, bij H.I. en O.R.

Bij de controle post te

Burnside werden de verdachtenA.D., H.I. , O.R. en A.R. in de kraag gevat. Ook twee helpers en ene Poekiekwamen in beeld, die kort daarna door de politie werden opgespoord enaangehouden.

Het onderzoek wees verder uit dat deze verdachten op grote schaal diefstal vanvarkens op Wageningen en vee op Klein Henar hebben gepleegd.

Door goedspeurwerk van de politie van Wageningen en de politie van Burnside zijn meerderezaken met onbekende daders  opgelost.Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn deze verdachten hangende hetonderzoek door de politie in verzekering gesteld.

 

| KPS | Door: Redactie