• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

8 mensen aan Covid-19 overleden; 609 besmettingen

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie

Voorlezen

Vandaag zijn 8 personen gestorven aan Covid-19. Dit is het hoogste aantal binnen een etmaal in september. In het Academisch Ziekenhuis zijn 3 patiënten overleden. In het Mungra Medisch Centrum is 1 patiënt gestorven, 1 in het Regionaal Ziekenhuis Wanica, 1 in KKF, 1 in 's Lands Hospitaal, terwijl 1 zieke thuis het leven heeft gelaten.

Deze maand zijn reeds 67 mensen overleden aan de gevolgen van deze zeer besmettelijke ziekte. In totaal zijn in Suriname 788 mensen gestorven aan deze gevaarlijke longziekte.

609 personen zijn positief getest op het coronavirus. Van de 1.391 swabs die zijn afgenomen, zijn 782 negatief bevonden. Van de geteste mensen is 43.8% positief. Deze maand zijn reeds 6.524 personen positief getest.
Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen worden 18 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 87 Covid-patiënten opgenomen. 4.306 geïnfecteerden zijn in thuisisolatie. 115 personen zijn genezen verklaard.

Tijdens een persconferentie die vandaag gehouden is door het ministerie van Volksgezondheid, heeft directeur Rakesh Gajadhar Sukul opnieuw benadrukt dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Zij dienen zich te houden aan de Covid-maatregelen en zich te gaan vaccineren. Er is nu een keuze-mogelijkheid. Eerder was er geen vaccin waardoor het luchtruim gesloten werd en een totale lockdown werd afgekondigd. Er is nog geen besluit genomen om de maatregelen te verscherpen.

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie