• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

5 miljoen euro voor steun bosrijke leefgemeenschappen

| starnieuws | Door: Redactie

De country representative van de AFD Pierre Bourguignon en EU-ambassadeur René van Nes schudden elkaar de hand na de ondertekening van het project. (Foto: CDS)

De Europese Unie (EU) heeft 5 miljoen euro beschikbaar voor het ondersteunen van de leefgemeenschappen die afhankelijk zijn van het bos. Het project Sustainable Forest Livelihoods for communities of Guyana and Suriname moet de druk op
de bosbronnen verminderen.
De 9e ronde van de Artikel 8 Politiek Dialoog is dinsdag gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tussen Suriname en de EU. Het overleg vond plaats onder voorzitterschap van minister Silvano Tjon-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu en EU-ambassadeur René van Nes.Het doel van deze dialoog is om op een constructieve manier onderwerpen te bespreken welke van belang zijn in de relatie tussen de EU en Suriname en de lid-landen afzonderlijk. De samenwerking met de EU vindt plaats op verschillende gebieden, waaronder op het gebied van bosbouw, landbouw en veiligheid, meldt de Communicatiedienst Suriname. Voorafgaand aan de dialoog vond de ondertekeningsceremonie plaats tussen de ambassadeur van de EU en de country representative van de Agence Française de Développement (AFD), Pierre Bourguignon, voor het project, waarbij 5 miljoen euro is gealloceerd. De politieke dialoog omvatte, zoals gebruikelijk, een vrij lijvig programma waarbij politieke- en economische ontwikkelingen in Suriname aan de orde kwamen, alsook voortgaande samenwerkingsprojecten. Suriname heeft, onder andere, wederom aangedrongen op de kwestie van visumvrijstelling voor Surinaamse burgers, het opnieuw vestigen van een vertegenwoordiging van de EU in Suriname en de steun om de toegang tot klimaatfinanciering uit internationale bronnen te vergemakkelijken.

| starnieuws | Door: Redactie