• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

34-jarige test twee dagen achter elkaar; eerste keer positief en tweede keer negatief

| suriname herald | Door: Redactie

Lucenda H. (34) is niet te spreken over het feit dat ze op 3 januari bij een RGD-poli in Paramaribo-Zuid positief is getest. Ze had geen vrede met het resultaat en wendde zich op 4 januari naar het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Daar werd weer een swabtest afgenomen en deze bleek negatief te zijn.

De vrouw die als keukenpersoneel werkt, had op 1 januari hoge koorts. Ze werd door haar werkgever, een oliemaatschappij, naar huis gestuurd met de mededeling om zich te laten testen. "Het kan niet. Ik vind het raar. Op de RGD-poli waar ik ben geweest worden sneltesten gehanteerd en ook bij het BOG. Je weet niet meer wie je moet geloven," reageert de 34-jarige verbaast.

Op haar werkplaats wordt niet uitbetaald voor afwezige dagen. Tussen 1 en 4 januari wordt zij dus niet uitbetaald. "Je moet dan zomaar thuisblijven, zonder betaling. Als ik niet werk, heb ik ook geen geld," betreurt de vrouw. Lucenda zegt dat ze geen koorts meer heeft, maar slechts een verstopte neus.

"Mensen worden op zo'n manier benadeeld." Lucenda werd in april van het vorig jaar positief getest op het coronavirus. Op 29 augustus heeft zij haar vaccinatieprik gehad. Omdat zij eerder positief getest was moest ze maar één keer gevaccineerd worden.

"Ik weet niet als het een 'money making' business is. Ze nemen een loopje met de mensen. Toen ik het virus had opgelopen, had ik last van overgeven en lichaamspijnen. Deze verschijnselen had ik deze keer niet."

Op haar werkplek moet iedereen verplicht een mondkap op. Bij binnenkomst wordt het personeel getest en de lichaamstemperatuur wordt opgenomen. Tussen de werkuren wordt het personeel weer getest. Voorts meldt de vrouw dat het totale personeel is gevaccineerd.

"Er moet ordening komen bij de swabposten. De mensen die de testen afnemen moeten gescreend worden als ze dat werk wel aankunnen," stelt Lucenda tot besluit.

Naomi Hoever

| suriname herald | Door: Redactie