• dinsdag 25 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

32 personen uit Wanica ronden SAO-trainingen succesvol af

| suriname herald | Door: Redactie

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), heeft aan 32 cursisten een certificaat overhandigd voor het met succes afronden van de trainingen gas-, water- en sanitaire voorziening (GaWaSa) en textiele werkvormen. De certificaatuitreiking heeft op 13 januari plaatsgevonden.

De trainingen zijn onderdeel van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen en werkzamen. Het project heeft als doel het versterken en of bijbrengen van de nodige ‘hard en soft skills’ van voornamelijk werkloze jeugdigen om hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, hetzij als klein ondernemer of als werknemer.

De geslaagden van de GaWaSa-training zijn nu in staat installatiewerkzaamheden te verrichten. Zij kunnen onder andere drinkwaterleidingen op een correcte wijze en op maat monteren. Ook hebben zij de basisvaardigheden aangeleerd, die centraal staan in de GaWaSa-techniek en de juiste voorschriften in acht nemen qua veiligheid en milieu. Bij de training textiele werkvormen hebben de geslaagden vaardigheden aangeleerd om eenvoudige dames- en herenkleding te vervaardigen.

Directeur Joyce Lapar van de SAO heeft de cursisten aangemoedigd om zich te blijven inzetten. De geslaagden van de training textiele werkvormen worden voorzien van een naaimachine en die van de GaWaSa-training ontvangen een toolkit om wat aangeleerd is verder voort te zetten.

Lapar blikt tevreden terug op de uitvoering en afronding van dit project. De bestgeslaagde van de GaWaSa-training is Sewratan Kishan en van de training textiele werkvormen Diana Chikoe. Het project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB).

| suriname herald | Door: Redactie