• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'2,5 procent bij lichten US dollar komt niet van DSB'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO - Steven Coutinho, directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), zegt dat de 2,5 procent die klanten in rekening wordt gebracht bij het opnemen van US dollars niet van zijn bank komt.

"Het is een 1-op-1 doorberekening van de kosten die aan ons in rekening worden gebracht door de instellingen die het cashgeld importeren zodat wij onze klanten kunnen accommoderen." De directeur zegt dat DSB niet gelooft dat het bedrijfseconomisch verstandig is om deze kosten zelf te absorberen.

"Vooral niet als we giraal willen stimuleren." Op de vraag of de 2,5 procent door de Centrale Bank van Suriname, via wie de dollarzendingen worden geregeld, in rekening wordt gebracht, antwoordt Coutinho: "Dat doet er niet toe. Daarom laat ik dat in het midden." Armand Achaibersing, minister van Financiën en Planning, heeft in 'Econotori', het televisie voorlichtingsprogramma van de Vereniging van Economisten in Suriname, gezegd de kosten persoonlijk "fors" te vinden.

"Dat baart mij zorgen. Ik ben daarover in gesprek met de directeur van de DSB en de Centrale Bank", zei de bewindsman. De DSB heeft niet zo lang terug de regel ingevoerd dat voor het cash lichten van US dollars van de eigen rekening 2,5 procent van het opgenomen bedrag in kosten wordt doorberekend aan de klant. Dat komt bovenop de normale kosten die rekeninghouders al betalen voor het gireren bij de bank. Op social media wordt daar enorm over geklaagd.   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie