• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

20-jarige jongeman wil trouwen met 14-jarig ‘slachtoffer’

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

De twintigjarige Karto S, die was aangehouden voor het seksueel misbruiken van een veertienjarig meisje, is vorige week in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Edward Redjopawiro deed het verzoek bij de rechter-commissaris (rc) voor de invrijheidstelling van de jongeman. De rc is meegegaan met het verzoek.
Redjopawiro zei dat de verdachte en het slachtoffer een intieme liefdesrelatie met elkaar hebben. Hoewel het meisje een schoolgaande minderjarige is, is zij smoorverliefd op Karto S. De seksuele handelingen hebben op vrijwillige basis tussen het verliefde stel plaatsgevonden. Het meisje en de verdachte hebben plannen om binnenkort met elkaar te trouwen, waarvoor zij al toestemming van hun ouders hebben. De minderjarige wil na haar huwelijk doorgaan met haar studie. Het zal een huwelijk worden op basis van gebruiken en gewoonten van het traditionele huwelijk bij de Javanen.  
                                                                                                                                                   Karto S. werd tijdens de lockdown aangehouden aan de Libanonweg. Hij zat samen met het slachtoffer en twee andere minderjarigen in een auto. Het bleek dat Karto S. zonder rijbewijs deel had genomen aan het verkeer en de lockdown had overtreden. Ook werd hij aangehouden voor het seksueel misbruiken van de veertienjarige, waarvoor hij in verzekering werd gesteld.

Redjopawiro zegt dat zowel de ouders van Karto S. als die van het meisje een verzoek aan de rc hebben gedaan om de verdachte in vrijheid te stellen. De ouders hebben er geen moeite mee dat de relatie wordt voortgezet. De raadsman zegt dat de wet de mogelijkheid biedt dat de minderjarige en de wettelijke vertegenwoordiger hun mening geven over de wenselijkheid van een vervolging voor het gepleegde feit, hetgeen in deze zaak ook is gebeurd.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie