• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

17 miljard BOE uit Guyana-Suriname bekken stuwt Noble-inkomsten op

| dagblad de west | Door: Redactie

De inkomsten uit contractboringen verdiend door Noble Corporation voor het tweede kwartaal van 2022, bedroegen USD 262 miljoen, vergeleken met USD 195 miljoen in het eerste kwartaal. Noble liet begin deze week weten, dat het gebruik van de op de markt gebrachte vloot, 85 procent bedroeg in de drie maanden eindigend op 30 juni 2022, vergeleken met 75 procent in het voorgaande kwartaal. De kosten voor contractboringen voor het tweede kwartaal bedroegen 178 miljoen USD, een stijging ten opzichte van 166 miljoen USD in het eerste kwartaal van 2022. De aangepaste EBITDA van Noble voor de drie maanden eindigend op

30 juni 2022, bedroeg 84 miljoen USD, vergeleken met 27 miljoen USD in het eerste kwartaal van 2022. De investeringsuitgaven bedroegen in het tweede kwartaal 31 miljoen dollar. De netto kasstroom uit bedrijfsactiviteiten voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2022 bedroeg USD 88 miljoen en de vrije kasstroom bedroeg USD 56 miljoen voor dezelfde periode. Senior Vice President en Chief Financial Officer, Richard Barker, zei dat de omzet van dit kwartaal “positief werd beïnvloed” door een volledig kwartaal van de activiteiten in het Guyana-Suriname bekken. “Onze regionale contractactiviteiten in het tweede kwartaal omvatten de uitoefening door APA Corp van zijn tweede optie voor de Noble Gerry de Souza in Surname”, aldus Robert Eifler, President en Chief Executive Officer van Noble. ‘’Het boorschip had een volledig kwart van operationele dagen’’, zei Barker. Het stuitte op waterhoudende reservoirs bij de Rasper-put van Blok 53. De inkomsten van Noble profiteerden volgens Barker, ook van een volledig kwartaaleffect van de tariefverhogingen van 1 maart voor vier booreilanden die in Guyana opereren onder een Commercial Enabling Agreement. Noble zei dat tijdens het kwartaal de vier boorschepen een oplopende termijn van 7,4 jaar kregen in verband met de goedkeuring van de ontwikkeling van Yellowtail.

Guyana-Suriname bekken

Het Guyana-Suriname bekken staat centraal in de inkomsten van het bedrijf, aangezien de booractiviteiten voor exploratie en ontwikkeling blijven toenemen. Met geschatte winbare hulpbronnen in Guyana van bijna 11 miljard vaten olie-equivalent (boe) en meer dan 6 miljard boe in Suriname, bedragen de totale geschatte winbare hulpbronnen van het Zuid-Amerikaanse bekken nu meer dan 17 miljard vaten olie-equivalent. “Het Guyana-Suriname bekken heeft een ongeëvenaard potentieel en is van cruciaal belang om te voldoen aan de groeiende vraag naar energie in de wereld. Noble is er trots op onze rol te spelen bij het verkennen en ontwikkelen van deze vruchtbare velden en zal blijven investeren in onze operationele capaciteiten en de lokale gemeenschappen om onze leidende marktpositie te ondersteunen”, aldus Eifler.

 

| dagblad de west | Door: Redactie