• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

11- jarige jongen die grote hekel heeft aan zijn oma weigert haar te groeten

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 11- jarige jongen uit het Surinaamse district Wanica heeft in het bijzijn van zijn familieleden eerlijk toegegeven dat hij een grote hekel heeft aan zijn oma.

De snotneus heeft uitgelegd dat hij in staat is om van elk mens te houden, maar dat het met zijn grootmoeder niet zal lukken.

Wanneer het kind aanwezig is op familiebijeenkomsten waar de oma aanwezig is, weigert hij haar nog te begroeten. Ook gaat hij niet meer mee, wanneer zijn eigen moeder een bezoek thuis brengt aan de vrouw.

Een lid van het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) dat de moeder van het jongetje psychologische

begeleiding geeft, zegt aan GFC Nieuws dat er met zowel de grootmoeder, moeder en het jochie afzonderlijke gesprekken zijn gevoerd.

Het doel was om na te gaan wat de reden is van de onheuse gevoelens van de puber.

Het vermoeden bestaat dat het kind een negatief beeld heeft ontwikkeld dat mede veroorzaakt is door het gedrag van zijn oma.

Die zou tijdens het oppassen toen hij kleiner was haar andere kleinkinderen opvallend vaker hebben voorgetrokken en hem altijd op een veroordelende en manipulatieve wijze hebben bejegend.

De kleine is met het idee opgegroeid dat zijn grootmoeder hem erg haat, maar wel heel veel houdt van haar andere kleinkinderen.

VOORTREKKEN VAN KINDEREN OF KLEINKINDEREN KAN NARE GEVOLGEN HEBBEN

Het KIVC wijst erop dat het voortrekken van kleinkinderen vervelende gevolgen kan hebben.

Het achterstellen van een kind door grootouders, ouders of verzorgers kan volgens het VrouwenCollectief woede- of gedragsproblemen als consequentie hebben.

Wetenschappelijke onderzoekingen in de VS en het VK hebben aangetoond dat deze kinderen vaker worden geconfronteerd met depressiviteit, minder zelfvertrouwen hebben en frequenter weigeren om goed met anderen om te gaan.

Foto ter illustratie.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie