• zondag 17 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verdachte van inbraak in een auto te Geyersvlijt na ruim een maand aangehouden

Datum: 17 Jan 2021 | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Twee medeverdachten nog voortvluchtig

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op zondag 3 januari de 30-jarige G.G., een bekende van de politie, in de Estrelliastraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de eerste week van december, met twee kompanen, te hebben ingebroken in een auto te Geyersvlijt.

Na zijn arrestatie werd de man overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, aldus het Korps Politie Suriname vandaag, dinsdag 12 januari.

In de eerste week van december had een vrouw in het politiebureau Geyersvlijt aangifte gedaan van diefstal uit haar auto. Volgens de verklaring van de vrouw was ze met iemand naar een goudopkoopbedrijf gereden, waar de twee een deel van hun goud inwisselden voor een groot geldbedrag in Amerikaanse dollars. Hierna reed het duo naar haar woning, sloot het voertuig goed af en liep naar binnen. 

Toen de twee terugkeerden naar de auto, zagen zij dat een ruit van de auto was stuk geslagen. Uit een tas, die in de auto was achtergelaten, was een geldbedrag in vreemde valuta en een hoeveelheid goud weggenomen.

Met behulp van veiliggesteld beeldmateriaal van het Command Center kwam de verdachte G.G. in beeld. De man ontkent echter zich schuldig te hebben gemaakt aan de inbraak en diefstal en stelt, dat hij slechts een rit had gereden voor twee mannen. Deze twee mannen, met wie hij volgens de politie vermoedelijk de auto inbraak heeft gepleegd, zijn voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.

De buit is nog niet achterhaald. Na overleg met het Openbaar Ministerie is G.G. in voorlopige verzekering gesteld.

PK

Datum: 17 Jan 2021 | Born: Dagblad Suriname | Door: Redactie