• dinsdag 26 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verdachte kindermoord: 'Ik heb het niet gedaan'

Datum: 26 Jan 2021 | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Verdachte kindermoord: 'Ik heb het niet gedaan'

14/01/2021 02:02 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - Officier van Justitie Reshmi Rathipal kon woensdag moeilijk begrijpen dat Nalini N., die wordt verdacht van de dood van haar pasgeboren baby in oktober vorig jaar, zonder enige emotie sprak. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de vrouw op het toilet is bevallen. Ze heeft de navelstreng van het kind daarna weggetrokken waardoor het kind overleed. Het lijk heeft ze vervolgens in een vuilniszak verpakt en in de badkamer geplaatst.

De zaak kwam aan het licht toen ze hevig begon te bloeden en met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar zag de arts een placenta en vroeg waar het kindje was. De vrouw antwoordde dat ze zwanger was geweest. De politie vond anderhalve dag later de zak met daarin het lijk.

Nalini N. beweerde tegenover rechter Daniëlle Karamatali dat ze niet wist dat ze zwanger was. Echter, de rechter trekt dit in twijfel, omdat buren de opmerking maakten dat ze opvallend dik was geworden. De magistraat wilde van de verdachte weten waarom ze niet naar de dokter is geweest om te onderzoeken hoe het komt dat ze dik werd. Zelf zegt Nalini N. dat ze veel cola dronk.

Ze verklaarde later dat de baby plotseling in het toilet viel en door de val is doodgegaan. "Ik heb het niet gedaan." Ook dit trok de rechter in twijfel, omdat de patholoog-anatoom heeft vastgesteld dat de navelstreng is weggetrokken. Zowel de rechter als de officier van justitie vindt het opmerkelijk dat Nalini N. dit heeft gedaan, omdat ze zegt dat zij en haar man een kinderwens hadden. Het paar is al acht jaar gehuwd en heeft een zoon van vier jaar.

Op het moment dat Nalini N. de handelingen had gepleegd, speelden haar zoon en man buiten. De vader heeft bij de politie verklaard dat zijn vrouw langer dan normaal onder de douche was. Toen hij vroeg wat ze deed, antwoordde zijn echtgenote dat ze aan het baden was. De man was niet op de hoogte van de zwangerschap.

Nalini N. heeft al eerder een kindje verloren via een miskraam nadat ze uit een hangmat was gevallen. Ze was zes maanden zwanger. Op een vraag van de rechter of ze zichzelf uit de hangmat heeft laten vallen, reageerde ze ontkennend. De enige voor de rechter verklaarbare reden van de handeling nu is dat de verdachte het kind heeft vermoord, omdat het niet van haar echtgenoot zou zijn. Echter, Nalini N. spreekt dit tegen.

Haar advocaat Gaytrie Biharie vroeg de magistraat om een psychologisch onderzoek van haar cliënt. Ze heeft namelijk van de moeder van de verdachte vernomen dat haar dochter niet helemaal in orde is. Zelf verwees ze ook naar de gebrekkige wijze van communicatie woensdag tijdens haar verhoor. De rechter heeft dit verzoek ingewilligd. Een ander verzoek, om de patholoog-anatoom te horen als getuige, werd verworpen. Karamatali meent dat het rapport van deze specialist duidelijk is. De zaak wordt op 10 maart verder behandeld.

  Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: 26 Jan 2021 | Born: De Ware Tijd | Door: Redactie