booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

SLM-kist naar Aruba keert na 18 minuten terug

Publicatie datum: 06-04-2019 | Bron: Dagblad Suriname

De SLM-vlucht PY 463 is gisteren 18 minuten na opstijgen teruggekeerd op de Johan Adolf Pengel International Luchthaven. “Uit voorzorg, omdat er een waarschuwingsmelding kwam dat de cabinedruk problemen had, is de kist teruggevlogen.

Niet omdat er een noodgeval was”, zegt Rudi Westerborg, SLM Guyana-vertegenwoordiger tegenover de Guyanese medium Demerara Waves. Er waren ruim 100 passagiers in de kist, die via Aruba naar Miami zouden vliegen. “De vluchtkapitein heeft alles volgens de geldende regels en procedure afgehandeld.

De passagiers zijn ook netjes voorgehouden wat er aan de hand was.” Volgens de piloot moest de kist terug, doordat de deur niet goed gelocked was. De initiële vlucht vertrok rond 09.00 uur. Nadat alles technisch weer in orde was, is de vlucht om 12.03 uur alsnog uitgevoerd. Een aantal passagiers, dat vanuit Aruba naar Trinidad of Panama zou vertrekken, was bang hun connectievluchten te missen.

“Maar ook daarvoor hebben we regels en procedures om dit soort gevallen op te vangen. We gaan de passagiers assisteren daarbij”, zei Westerborg. Volgens Westerborg is SLM lid van de Iata en Iosa en neem daarom alle veiligheidsvoorschriften streng in acht. “We maken geen grappen met veiligheid.”

Publicatie datum: 06-04-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Opmerkelijk, Net Binnen

booked.net booked.net