booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Ontheven hoofden Surinaamse douanerecherche weer in functie hersteld

Publicatie datum: 16-07-2019 | Bron: Waterkant

De ontheven hoofden van de Surinaamse douanerecherche, Ricardo Profijt (hoofd) en Winston Liefden (subhoofd), zijn weer in functie hersteld door president Desi Bouterse. Zij waren vorig week vrij plotseling ontlast uit hun functie en per direct ter beschikking gesteld aan het managementteam van de belastingen. De acties zijn opgeschort en het werk is weer volledig hervat.

Joyce de Vlugt, voorzitter van de douanebond zegt aan de redactie van Waterkant.Net, dat de president vandaag tijdens het onderhoud met het bondsbestuur heeft laten weten, dat de hoofden voorlopig weer normaal kunnen werken. Wanneer minister Gilmore Hoefdraad van Financiën eind juli terug is van het buitenland zullen partijen aan tafel komen om deze kwestie verder te bespreken.

De voorzitter is blij dat de president het besluit heeft teruggedraaid, omdat de hoofden zonder een grondige reden ontheven zijn. Volgens haar kan het niet zo zijn dat ambtenaren hard hun best doen en zich volledig inzetten voor de dienst en op de een of ander dag zonder een grondige reden ontlast worden. Profijt en Liefden zijn volgens de Vlugt twee ambtenaren die top prestaties met hun afdeling geleverd hebben. Als voorbeeld verwijst zij naar de vele drugsvangsten dit jaar op de Jules Sedney Haven.

De Vlugt laat verder weten dat de ontheffing geplaatst wordt als reorganisatie binnen de dienst. Echter merkt zij op dat er duidelijke afspraken zijn met de minister over ontheffingen en of overplaatsingen van ambtenaren. “De afspraak is dat de bond vooraf in kennis wordt gesteld, maar dat is echter niet gebeurd, vandaar de bond duidelijk haar stem heeft laten horen middels de actie”.

 

Publicatie datum: 16-07-2019 | Bron: Waterkant

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net