booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

NIKOS: NDP VALT ZWAAR TERUG IN PARAMARIBO

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door: Edward Lee

De regeringspartij NDP valt zwaar terug in Paramaribo en zal alles uit de kast moeten halen om een voorsprong op oppositiepartij VHP te behouden.

Dit blijkt uit een tussentijdse peiling van het Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname (NIKOS).

Volgens NIKOS is de NDP per 12 april 2019 goed voor 6 zetels in Paramaribo. Dit is, in vergelijking met de verkiezingsuitslag van 2015, een terugval van 3 zetels. De VHP maakt volgens de peiling juist een schrikbarende groei van 200% door en gaat van 2 zetels naar 6 zetels in Paramaribo.

Ook de NPS herstelt en legt een solide basis met 3 zetels in Paramaribo. Dit komt nadat het in samenwerking met andere partijen 2 zetels met een relatief klein aantal stemmen kon veiligstellen. Per 12 april kan de NPS rekenen op 2 zetels met een sterke draagvlak plus een uitbouw naar 3 zetels. De ABOP blijft groeien in Paramaribo. Die zal volgens de peiling van NIKOS een tweede zetel bemachtigen in Paramaribo.

Zoals de zaken er nu voor staan verdwijnen de PL en DOE van het politiek podium in Paramaribo. Ook de nieuwkomers STREI! en PRO zijn niet in staat om op eigen kracht een zetel te bemachtigen in Paramaribo.

UNITEDNEWS

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door: Edward Lee

Ga terug

booked.net

    

booked.net