• zondag 17 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

MINISTER RAMADHIN BEREID ZICH ALS EERSTE TE LATEN VACCINEREN TEGEN COVID-19

Datum: 17 Jan 2021 | Bron: United News | Door: Redactie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft geloof in de vaccines tegen Covid-19. Hij is zelfs bereid zich als eerst te laten vaccineren indien dat nodig is om de Surinaamse samenleving te overtuigen dat de medicatie veilig is.

Hij reageert hiermee om de felle discussies over de risico’s en doeltreffendheid van de vaccines om het coronavirus een haalt toe te roepen. Ook in Suriname wordt deze wereldwijde discussie gevoerd. “Ik zal me wel vaccineren, sowieso”, zegt de bewindsman.

“En als ik de eerste moet zijn om de samenleving te overtuigen om het vaccin te nemen, dan werp ik mij inderdaad op als de eerste, omdat ik geloof heb in die wetenschap.”

Hoewel de vaccinatie niet verplicht wordt gesteld, verwacht hij wel dat binnen de gezondheidssector dit massaal op vrijwillige basis zal plaatsvinden. De gezondheidssector is zijns inziens voldoende onderricht in de medische kennis over vaccines en hoe die werken. Op basis van wetenschap denkt hij dat artsen, verpleegkundigen en andere professionals zich juist met alle graagte zullen laten vaccineren tegen Covid-19.

Vanuit het Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is er een onderzoek gedaan naar de bereidheid en de kennis over Covid-19-vaccines.

Op de eerstvolgende persconferentie zal de verkregen data bekend worden gemaakt. “En we zullen de hoofdonderzoeker, dokter Ingrid Krishnadath, de bekende epidemioloog van het team, vragen om nog deze week de cijfers en de resultaten van het onderzoek dat gedaan is vanuit het Faculteit der Medische Wetenschappen waar pakweg 2400 personen hebben meegedaan aan de enquête, bekend te maken en aan te geven wat en hoe Surinamers denken over het vaccin”, aldus Ramadhin.

UNITEDNEWS

 

Datum: 17 Jan 2021 | Born: United News | Door: Redactie