Het laatste nieuws uit Suriname

China ontevreden en teleurgesteld omdat Suriname afspraken niet nakomt

Publicatie datum: | Bron: surinametoday.nl/ | Door:

De Volksrepubliek China doet goede zaken in Suriname, maar is desondanks, ontevreden om niet te spreken van teleurgesteld, omdat het niet ondervindt wat afgesproken, verwacht en gewenst werd.

Stagnatie
Er bestaat controversie over meerdere Surinaamse/Chinese projecten. Een sprekend voorbeeld is de visserijaffaire. ‘De geprefabriceerde huizenfabriek Broad Homes komt ook niet op gang. Chinese organisaties zijn joint ventures aangegaan om een aanzienlijk deel van de Surinaamse huizen- en andere markten te veroveren. Op deze basis is onder andere Broad Homes Industrial International Ltd. en de China-Lac Cooperation Fund aan de slag gegaan.
 

Miljoenen geïnvesteerd
China-Lac Cooperation Fund bijvoorbeeld is geïnitieerd door de Chinese president Xi. Er worden investeringen in diverse gebieden gepleegd in Zuid-Amerika. Met Suriname werd een publiek/private samenwerking aangegaan. In fasen zou vijfhonderd miljoen US$ worden geïnvesteerd in Suriname.’ De uitvoering vindt niet plaats zoals met fanfare was aangekondigd. De projecten stagneren. De stremming wordt volgens de Chinese partners veroorzaakt door Suriname. Suriname zou aan de onderhandelingstafel veel beloven, maar blijft in de praktijk in gebreke.

Publicatie datum: | Bron: surinametoday.nl/ | Door:

Ga terug

The Weather Network