Het laatste nieuws uit Suriname

‘Hij heeft een ziekelijke neiging tot inbraak’

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: Dagblad Suriname

“Hij heeft een ziekelijke neiging tot inbraak. Iets klopt niet bij deze verdachte”, merkte de advocaat gisteren op bij de verdere behandeling van deze strafzaak. Lucien riskeert samen met zijn comparant Sergio H.

een afzonderlijke celstraf van 4 jaar voor een gewapende overval in een supermarkt. Volgens Libretto heeft Lucien zijn aandeel bij deze beroving toegegeven, maar hij ontkent enig idee te hebben dat zijn comparant Sergio een vuistvuurwapen in zijn broek had bewaard. Volgens de advocaat is het wegzetten van Lucien geen oplossing voor de gemeenschap, omdat hij na zijn vrijlating vanwege zijn recidive gedrag weer over zal gaan tot diefstallen en berovingen om zichzelf in zijn behoefte te kunnen voorzien.

Lucien is vanaf 1985 meerdere malen veroordeeld en heeft voor het laatst tot 2013 een celstraf uitgezeten. Hieraan moet er een eind worden gemaakt door hem de nodige begeleiding te bieden. Sergio echter vindt dat Lucien leugenachtige verklaringen over hem heeft afgelegd en dat hij niets afweet van de beroving.

Lucien reageerde door te stellen dat de waarheid hard is om aan te horen en dat hij volledig achter zijn eigen verklaring staat. Deze zaak wordt op 15 mei, de jaardag van Lucien, verder behandeld. De verdachte wordt dan 53 jaar.

FR. . .

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network